Afgelopen dinsdag 9 oktober 2018 opende founder Pieter J. Nes samen met kinderbeschermings-organisatie KINI en de bestuurders van de Masai Mara-bevolking in het Keniaanse Engos een kledingherstel-atelier. Daarmee is de eerste mijlpaal in de oprichting van een werk- en leerpark in Engos een feit. 

De feestelijke opening van het atelier op 9 oktober in Engos. Links van Pieter staat CEO van kinderreddingsorganisatie KINI Kenia: Barbara Parkins. Links en rechts van hen de Elders en Chiefs, bestuurders en stamoudsten.

Pieter: “We kregen ook vaak te maken met alleenstaande moeders. Daarvoor hebben we nu een kledingproductie- en herstelatelier gebouwd, zodat ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien door werk. Door bijdragen van o.a. Kees Van Lookeren Campagne en de Rotary-chapters in Medemblik en Nunspeet hebben we de bouw van dit atelier kunnen bespoedigen. Zo zorgde Kees voor wel 20 naaimachines. Afgelopen dinsdag hebben we het atelier feestelijk geopend!”
De school
Het volgende project wordt de school. “Zoals de vlag er nu bij hangt bouwen we deze in twee fasen. De eerste fase hopen we eind volgend jaar te kunnen opleveren. Daarbij plan je in Kenia de dingen nu eenmaal minder strak dan in Nederland. Zaken als het regelen van oprichtingsakten en vergunningen, het slaan van waterputten en het realiseren van algemene nutsvoorzieningen als stroom vergen daar nu eenmaal meer tijd en improvisatievermogen. Ook hier maakt je aanpassingsvermogen het verschil. Je moet aanvaarden dat er elke dag wel een keer stroomuitval is. Je moet precies weten wanneer je wel en niet kunt doordrukken. Bovendien moet je goed kunnen vertrouwen op je lokale bestuursleden. Ik heb een heel goede band opgebouwd met Samwel Lekumo en Margaret Ranji, die de Keniaanse tak van de nes education society runnen en ervoor zorgen dat dingen doorgang vinden als ik in Nederland ben.”
Pieter en Samwel voor het nieuwe kledingatelier in Engos: de eerste mijlpaal van het te bouwen werk- en leerpark in de Masai-Mara streek

© 2016-2024 Nes Education Society met liefde gerealiseerd door de ReclameSjef

Volg NES ook op: